Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Getekend door een sekte

Annette van Luyk

prijs: € 18.95

Paperback

ISBN: 9789464494143


Levertijd: Print-on-demand

Christine is vijf jaar oud als haar ouders zich aansluiten bij een extreme afsplitsing van een sekte waar rituelen, kindermisbruik en geweld aan de orde van de dag zijn. Ze wordt regelmatig naar een kolonie gestuurd waar kinderen uit de sekte worden gehersenspoeld en misbruikt. Maar ook thuis is ze verre van veilig… Door haar ijzeren wilskracht ontsnapte ze uit de hel van haar jeugd, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Christine is nu een stoere, dappere vrouw die het heft in eigen hand nam, maar door haar traumatische verleden getekend blijft voor het leven. Annette van Luyk (1962) komt uit Den Haag. Ze werkte jarenlang als purser bij KLM. Haar eerdere romans kunnen het beste worden omschreven als avontuurlijk met een flinke dosis spanning en een vleugje romantiek. “Met haar sprankelende schrijfstijl zet Annette van Luyk dit actuele thema messcherp neer.” Marelle Boersma over ‘Een Perfecte Illusie’. (2018) “Origineel en voortdurend onderhoudend.” Passievoorboeken.com over ‘Roadtrip Italia’ (2020) “Heerlijke feelgood met diepgang.” Hanneke van de Water op Hebban.nl over ‘De Bucketlist’. (2021)
TitelGetekend door een sekte
Auteur(s)Annette van Luyk
ISBN9789464494143
Afmetingen210x148x23 mm
UitgeverDavey Jones Publishing
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdPrint-on-demand
Prijs€ 18.95
BindwijzePaperback
Gewicht377 gram

      Rauw, ingrijpend verhaal

Geschreven op woensdag 12 oktober 2022 door Silvia van Elzelingen

Annette van Luyk (1962) komt uit Den Haag. Ze heeft na haar studies Culturele Antropologie en Communicatie lange tijd gewerkt als Sr. Purser bij de KLM, en daarna als Teammanager in de thuiszorg. Naast het schrijven heeft ze een grote passie voor reizen en Italië. Samen met haar man bezit ze een huis in Puglia. Na ‘Een perfecte illusie’, ‘Roadtrip Italia’ en ‘De bucketlist’ verscheen ‘Getekend door een sekte’, haar vierde roman. Haar eerdere romans kunnen het beste omschreven worden als avontuurlijk met een flinke dosis spanning en een vleugje romantiek. ‘Getekend door een sekte’ is van een ander kaliber. Het is een roman die gebaseerd is op jarenlang misbruik in een sekte. Zoals de auteur zelf zegt: ‘Dit verhaal is waargebeurd. Met uitzondering van alle stukken die ik compleet verzonnen heb.’

In ‘Getekend door een sekte’ draait alles om Christine. Christine is vijf jaar oud als haar ouders zich aansluiten bij een extreme afsplitsing van een sekte waar rituelen, kindermisbruik en geweld aan de orde van de dag zijn. Christine wordt regelmatig naar een kolonie gestuurd waar ze ‘Jesus Jobs’ moet doen en waar alle kinderen gehersenspoeld worden. Ook thuis is ze niet veilig, papa neemt haar regelmatig mee om andere mannen te behagen. Door haar ijzeren wilskracht ontsnapt ze tenslotte aan deze gruwelijkheden. Christine bouwt haar eigen leven op, maar is wel getekend voor het leven.

‘Getekend door een sekte’ is een verhaal waar je stil van wordt. Een verhaal dat zo schrijnend en nauwelijks te bevatten is. En toch is het waar, deze praktijken bestaan helaas nog steeds. Het is het schokkende verhaal van Christine die op jonge leeftijd ernstig wordt misbruikt, zowel door de sekteleden als haar eigen vader en moeder, en dit alles om Jezus te dienen zodat hij trots op haar kan zijn. Door de fijne boeiende schrijfstijl van Annette van Luyk lees je deze roman in één ruk uit. Het zal voor Christine niet gemakkelijk zijn geweest om het hele verhaal nogmaals te vertellen, maar met het gegeven in haar hoofd dat de hele wereld het mag horen ook wel weer fijn. Deze praktijken kunnen dan pas stoppen wanneer er ruchtbaarheid aan gegeven wordt. Eveneens is het voor van Luyk een moeilijke opgave om dit verhaal goed en duidelijk op papier te zetten, en de gaten in Christine’s geheugen op haar eigen manier geloofwaardig in te vullen zodat er een vloeiend geheel ontstaat. Het is geen biografie geworden, maar een gemakkelijk leesbare roman. Hoe zwaar, schokkend en aangrijpend dit verhaal ook is, de auteur heeft er ook mooie momenten doorheen verweven zoals het opbouwen van haar eigen leven met een heuse paardenstal, en een lief gezinnetje. Ik heb bewondering en respect voor Christine, een moedige vrouw die leeft met dit trauma maar toch een eigen plekje opgebouwd heeft. Ook heb ik bewondering voor Annette. Zij heeft het toch maar aangedurfd om dit verhaal naar buiten toe te brengen.

‘Getekend door een sekte’ is een rauw, ingrijpend verhaal. Men wordt eens te meer weer met de neus op de feiten gedrukt. Deze sektes moeten zo snel mogelijk worden uitgeroeid en verdwijnen!

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!