Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Verzekerde toekomst

Anya van der Gracht

prijs: € 18.95

Paperback

ISBN: 9789464494266


Levertijd: Print-on-demand

Sam komt er alleen voor te staan. Haar man en hond zijn doodgereden door een dronken bestuurder. Financieel zit ze aan de grond en binnen een paar weken moet ze haar woning, een grachtenpand in Utrecht, verlaten. Als enige optie ziet ze een langdurige opsluiting in de gevangenis. Ze pleegt moorden op degenen die anderen of dieren onrecht hebben aangedaan. Haar toekomst lijkt verzekerd totdat ze Martin, een rechercheur van politie, ontmoet. De Utrechtse Anya van der Gracht is, na vele omzwervingen, voorlopig neergestreken in het Belgische Oost-Vlaanderen. Vanaf 2017 zette ze haar levensverhaal om in vier romans/ thrillers. In haar schrijfhuisje maakt ze vele uren in het bedenken en uitwerken van verhalen. Om anderen te helpen om ook van hun verhaal een roman of thriller te maken, volgde ze een opleiding tot redacteur en werkt ze als Ghostwriter.
TitelVerzekerde toekomst
Auteur(s)Anya van der Gracht
ISBN9789464494266
Afmetingen210x148x21 mm
UitgeverUitgeverij Ellessy
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdPrint-on-demand
Prijs€ 18.95
BindwijzePaperback
Gewicht361 gram

      Niet alledaags plot

Geschreven op dinsdag 10 januari 2023 door Silvia van Elzelingen

Na de plotselinge dood van haar man en hond staat Sam er alleen voor. Financieel zit ze aan de grond, en binnen afzienbare tijd moet ze haar grachtenpand in Utrecht verlaten. Sam ziet als enige oplossing een langdurige opsluiting in de gevangenis. Ze begint te moorden, mensen die in haar ogen onrecht doen vermoordt ze, met de hoop dat de politie haar oppakt en veroordeelt. Haar toekomst lijkt verzekerd totdat ze Martin, een politierechercheur ontmoet.

De Utrechtse Anya van der Gracht is, na vele omzwervingen sinds kort neergestreken in ons buurland Duitsland. Vanaf 2017 zette ze haar levensverhaal om in vier romans/thrillers. In haar schrijfhuisje maakt ze vele uren in het bedenken en uitwerken van haar verhalen. Om anderen te helpen om ook van hun verhaal een roman of thriller te maken, volgde ze een opleiding tot redacteur en werkt als Ghostwriter.

Verzekerde toekomst is de eerste fictieve thriller van auteur Anya van der Gracht. We maken kennis met Sam die een tijdje geleden haar man en hond heeft verloren. Bij een noodlottig ongeval zijn beiden omgekomen, de bestuurder had gedronken. Allebei waren ze op slag dood, en de hufter was doorgereden. Sam heeft het moeilijk, kan de eindjes nauwelijks aan elkaar knopen en mist haar Henk. Ze moet binnenkort haar Utrechtse grachtenpand verlaten, en heeft nog tien dagen de tijd om een ander onderkomen te vinden. Bij gebrek aan een alternatief verzint Sam een plan om mensen te gaan vermoorden, mensen die hun partner, hun huisdier of een ander mens bedreigen of mishandelen. Als ze wordt opgepakt lijkt haar toekomst verzekerd. Sam gaat niet al te netjes te werk, maar toch heeft de politie moeite om haar te ontmaskeren. Het begin van het boek is meteen gruwelijk heftig, lezers die hier niet van houden kunnen het boek beter sluiten want er volgen nog meer gruwelijke passages. Eigenlijk heeft Anya een verhaal geschreven met een verdrietige ondertoon. Een vrouw die alleen is achtergebleven en eigenlijk niet goed weet wat ze met haar leven nog aan moet vangen. Een vrouw met betrekkelijk weinig toekomst en vrienden.
Verzekerde toekomst heeft een goed uitgedacht plot. In tegenstelling tot andere thrillers waarin de dader niet ontmaskerd wil worden, doet Sam er alles aan om gevonden te worden. De schrijftaal is hard en duidelijk. Hoewel het verhaal gruwelijk is blijft de lezer geboeid en wordt het boek het liefst in een ruk uitgelezen. Het verhaal wordt vanuit het perspectief van Sam verteld, haar leren we goed kennen, de andere personages blijven op de vlakte, wat zeker geen gemis is. Aan het eind van het verhaal heeft Anya nog gezorgd voor een flinke verrassing. Een die niemand aan ziet komen.  

Verzekerde toekomst is een niet alledaags verhaal, zeker niet geschikt voor tere zieltjes.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!