Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

De Saraceense Samenzwering

Era Richmen

prijs: € 18.00

330 pagina's, Paperback

ISBN: 9789491875823


Levertijd: 2-3 werkdagen

Uit de kerncentrales van Iran zijn splijtstofstaven ontvreemd. Israƫl en de Verenigde Staten voelen zich hierdoor ernstig bedreigd. Zozeer zelfs dat de Israƫlische regering overweegt de Iraanse kerncentrales te bombarderen. Geheim agent Jim Matteos wordt belast met het onderzoek naar de verdwenen splijtstofstaven. In Iran ontmoet hij Soraya, een vrouw die beweert over belangrijke informatie te beschikken. De splijtstofstaven zouden in het bezit zijn van een onbekende groepering. Op het moment dat ze overeenstemming bereiken over de voorwaarden waaronder Soraya haar informatie prijsgeeft, vindt er een verschrikkelijke aanslag plaats. Meerdere aanslagen volgen. Niemand eist de verantwoordelijkheid voor de terreurdaden op en vreemd genoeg zijn bij geen van de aanslagen splijtstofstaven ingezet. Het enige aanknopingspunt voor de CIA zijn de mysterieuze codes die steeds door de daders op de plaats van de aanslagen worden achtergelaten. De boodschappers van het kwaad werken toe naar een laatste, ultieme aanslag waarbij de splijtstofstaven wel worden ingezet.
TitelDe Saraceense Samenzwering
Auteur(s)Era Richmen, Era Richmen
ISBN9789491875823
Afmetingen210x144x21 mm
Aantal pagina's330
UitgeverLetterRijn
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 18.00
BindwijzePaperback
Gewicht429 gram

      Gedegen en superspannende thriller

Geschreven op zaterdag 22 juni 2019 door Edwin Lommers

Uit Iraanse kerncentrales zijn splijtstofstaven ontvreemd. De staven zijn weliswaar restafval, maar ze zijn nog voldoende radioactief om een nucleaire ramp te veroorzaken. Het vermoeden bestaat dan ook dat een terroristische groepering er een aanslag mee wil plegen. Jim Matteos, geheim agent van de CIA, wordt ingeschakeld om de staven terug te halen. In Iran komt hij in contact met Soraya, die hem van de gewenste informatie kan voorzien in ruil voor bescherming. Wanneer Jim de splijtstofstaven op het spoor denkt te zijn, volgen de gevreesde aanslagen. Zijn vermoedens worden bevestigd door de gebruikte symboliek bij de aanslagen, maar er wordt geen gebruik gemaakt van de splijtstofstaven. Wat is er aan de hand? En weet Jim erger te voorkomen?

Gecompliceerd verhaal
‘De Saraceense Samenzwering’ van Era Richmen (pseudoniem van het schrijversduo Eric Bakker en Herman Zandstra) is een gecompliceerd verhaal. Maar het duo toont zich een ware gids en neemt de lezer aan de hand mee door het verhaal, zodat het goed te volgen is. De schrijfstijl van het duo is plezierig te noemen, het boek laat zich vlot lezen. De spanning is vaak voelbaar en zakt nagenoeg nergens weg. Het boek is uit voordat je het weet.

Ademruimte
Het verhaal staat bol van de actie en spanning, maar kent voldoende ruimte voor luchtige scènes vol scherpe dialogen, zoals tussen Jim en zijn assistent Tess. Deze dialogen zijn erg vermakelijk en geven de benodigde ademruimte in de verder serieuze thriller over terroristische aanslagen, internationale spanningen en spionagepraktijken. De benodigde uitleg over de Saracenen wordt kort en krachtig gegeven. Geen lange geschiedenisles die de vaart uit het verhaal haalt, maar vlot worden de belangrijkste feiten verteld. De personages spreken tot de verbeelding, vooral hun beweegredenen waarom ze doen wat ze doen komen goed uit de verf. De verhaallijn over Jim en en zijn vader had wel wat meer uitgewerkt mogen worden, maar dit doet verder niks af aan het verhaal.

Gedegen thriller
‘De Saraceense Samenzwering’ is een gedegen thriller, zowel qua spanning als verhaallijn en uitwerking. Het verhaal staat als een huis. Het boek heeft veel klassieke thriller-ingrediënten. Zoals een good and bad guy, spionnen waarvan niet duidelijk is aan welke kant ze staan en een superheld. Maar het is niet omdat je iets al vaak hebt gegeten, dat iets je niet meer kan smaken of verrassen. Zo ook met dit boek: je weet tijdens het lezen wat er komen gaat, maar het goed doordachte plot, aangevuld met enkele verrassende wendingen, zorgt voor een onverwachte verrassing, waardoor iets vertrouwds toch vernieuwend aanvoelt. Al met al is ‘De Saraceense Samenzwering’ een meer dan verdienstelijke thriller.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!