Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Victoria

Helen Rappaport

prijs: € 24.95

304 pagina's, Paperback

ISBN: 9789492168290


Levertijd: 2-3 werkdagen

De laatste jaren is een stroom aan nieuwe boeken over de Engelse koningin Victoria verschenen, ook in Nederland. Maar echt bekend bij het grote publiek werd ze hier door de prachtige tv-serie met Jenna Coleman in de hoofdrol.
Dit 300 pagina's dikke boek is de officiƫle uitgave bij de tv-serie en gaat over de jeugd van Victoria tot haar eerste jaren als koningin en haar huwelijk met Albert. Het boek is geheel in full colour uitgevoerd en staat boordevol foto's uit de serie, soms aangevuld met (echte) historische documenten, zoals brieffragmenten of de officiƫle uitnodiging voor het huwelijk van Victoria en Albert destijds. Veelvuldig wordt uit de dagboeken van de echte Victoria geciteerd, waardoor ze als mens dichterbij komt. Ze schreef verliefd over haar echtgenoot Albert, maar ook over haar bijzondere relatie met 'Lord M' of problemen waar ze tijdens haar jonge leven tegenaan liep.
De lezenswaardige teksten zijn geschreven door Helen Rappaport, historicus en gespecialiseerd in het Victoriaanse tijdperk. Daisy Goodwin, die het script schreef voor de tv-serie, leverde een voorwoord.
Achterin het boek krijgen we een glimp van de opnames van de serie, met 'behind de scenes' foto's en lezenswaardige teksten van de filmmakers.
TitelVictoria
Auteur(s)Helen Rappaport, Helen Rappaport
OndertitelPrinses, troonopvolgster, koningin
ISBN9789492168290
Afmetingen231x192x29 mm
Aantal pagina's304
UitgeverUitgeverij Karmijn
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 24.95
BindwijzePaperback
Gewicht985 gram

      Een waar feestje om 'Victoria' te mogen lezen

Geschreven op zondag 9 juni 2019 door Silvia van Elzelingen

‘Op 28 april 1819 reed vanuit Amorbach in Beieren een allegaartje van twintig rijtuigen rammelend de oprit van Kensington Palace in Londen op. De reis die de uitgeputte inzittenden – samen met een berg aan bagage, twee Russische schoothondjes en een kooi met zangvogels – zojuist achter de rug hadden, was een koortsachtige race tegen de klok, om ervoor te zorgen dat de mogelijke wettige troonopvolger van de Britse troon in Engeland ter wereld zou komen.’

Deze ‘wettige troonopvolger’ kreeg de naam Victoria. Dit is het begin van een verhaal over een vrouw die uitgroeide tot een van de meest memorabele koninginnen uit de wereldgeschiedenis. Een vrouw die als opstandige tiener op de troon kwam van een groot wereldrijk en later worstelde met de combinatie moederschap-‘baan’. Dit boek is de officiële uitgave bij de tv-serie, met in de hoofdrollen Jenna Coleman en Tom Hughes. Aan de hand van haar persoonlijke dagboeknotities, brieven van prins Albert en haar familie geeft deze uitgave een kijkje in het leven van de eigenzinnige maar ook intelligente koningin Victoria én in dat van victoriaans Engeland.


Helen Rappaport is historica en schreef al twaalf non-fictieboeken, met name over het victoriaanse tijdperk en het Russische keizerrijk. Ze neemt regelmatig deel aan onder meer BBC-documentaires, zoals recentelijk ‘Queen Victoria’s Children’ (2013) en ‘Russia’s Lost Princesses’ (2014). Voor ‘Victoria – de jonge koningin’ putte Helen veelvuldig uit de indrukwekkende hoeveelheid dagboeken die koningin Victoria heeft nagelaten.

Victoria’ de jonge koningin is een buitengewoon mooi boek. Het is een prachtige uitgave met schitterende foto’s en een pakkende tekst. Vanaf de allereerste bladzijde houdt dit boek je gevangen. De foto’s uit de tv-serie en foto’s van vroeger wisselen elkaar af. ‘Victoria’ de jonge koningin geeft je een intieme beschrijving van het leven van een eigenzinnige jonge vrouw die opgroeit tot een van de meest memorabele koninginnen uit de wereldgeschiedenis. Een kijkje in haar leven, van haar geboorte (1819) tot aan haar dood (1901), dat niet altijd eenvoudig was en veel van haar vergde. Koningin Victoria regeerde vanaf 1837 tot aan haar dood en werd tijdens die jaren bijgestaan door Lord Melbourne en Barones Lehzen. Aan de hand van de dagboeken, waarmee ze op haar dertiende begon en die in de daaropvolgende 70 jaar uitgroeide tot 141 handgeschreven dagboeken, en brieven die ze schreef of ontving is dit boek gebaseerd.

Het is een waar feestje om ‘Victoria’ te mogen lezen. Een schitterend naslagwerk waar je echt van geniet en meermaals ter hand zal nemen en een aanrader voor iedereen die interesse heeft in de historie van het Engelse koningshuis.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!