Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Ik weet wat je deed

Viviane Gerits

prijs: € 19.95

198 pagina's, Paperback

ISBN: 9789492551856


Levertijd: 2-3 werkdagen

Viviane Gerits (1956) is geboren in Antwerpen en studeerde gezondheidspsychologie. Haar fascinatie, proberen te begrijpen waarom mensen zich op een bepaalde manier gedragen, is terug te vinden in haar verhalen. Ze schreef naast kortverhalen twee feelgood romans: ‘Hond in een Kegelspel’, 2015 en ‘Witte zwanen, grijze zwanen’, 2016. Ik weet wat je deed Jef is meer dan twintig jaar gelukkig gehuwd met Mia. Ze hebben een zoon, Tim. Op een dag gebeurt het ondenkbare: Jef gaat vreemd. Dat creëert voor hem een intens groot dilemma. Hij staat voor de keuze. Gaat hij zijn misstap opbiechten of zwijgt hij? Hij neemt de verkeerde beslissing. De gevolgen zijn niet te overzien.
TitelIk weet wat je deed
Auteur(s)Viviane Gerits, Viviane Gerits
ISBN9789492551856
Afmetingen200x128x18 mm
Aantal pagina's198
UitgeverAmbilicious LLP
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 19.95
BindwijzePaperback
Gewicht258 gram

      Origineel, vol spanning en met een sterk plot

Geschreven op donderdag 30 januari 2020 door Silvia van Elzelingen

Jef en Mia zijn al meer dan twintig jaar gelukkig getrouwd. Samen hebben ze een zoon, Tim. Wanneer Jef een misstap maakt met Katia komt zijn leven in een stroomversnelling. Moet hij zijn ontrouw opbiechten of kan hij het maar beter in de doofpot stoppen? Jef maakt een keuze, maar de gevolgen zijn niet te overzien.

Viviane Gerits (1956) is geboren in Antwerpen en studeerde gezondheidspsychologie. Haar fascinatie, proberen te begrijpen waarom mensen zich op een bepaalde manier gedragen, is terug te vinden in haar verhalen. Ze schreef naast kortverhalen twee feelgood romans: ‘Hond in een Kegelspel’ (2015) en ‘Witte zwanen, grijze zwanen’ (2016). ‘Ik weet wat je deed’ (2019) is haar thrillerdebuut.

In ‘Ik weet wat je deed’ volgen we Jef en zijn gezin. Wanneer Jef een paar dagen in Düsseldorf is voor zijn werk gaat hij vreemd met Katia, een jonge medewerkster van zijn bedrijf. Hij staat voor een dilemma, moet hij zijn misstap opbiechten aan zijn vrouw Mia, of kan hij het voorval maar beter verzwijgen? Jef maakt een keuze, de verkeerde blijkt al gauw, want er gebeuren allerlei vreemde dingen. Zijn misstap blijkt echter grote gevolgen te hebben.
Viviane Gerits hanteert een vlotte schrijfstijl. In bijna 200 pagina’s zet ze een spannend, meeslepend verhaal neer. Een verhaal dat je onder de huid gaat zitten. Het eind is zeer verrassend en zie je totaal niet aankomen. In ‘Ik weet wat je deed’ wordt Jef goed uitgelicht, we volgen zijn gedachtegang en krijgen zo een compleet beeld van hem en wat er in zijn hoofd omgaat. De korte hoofdstukken worden af en toe afgewisseld met een cursief hoofdstuk waar ‘Zij’ boven staat. Hier wordt verteld vanuit het perspectief van de dader.

Ik ben helemaal opgewonden. Mijn hart klopt sneller. Het lijkt wel of er een tamtam gebruikt werd om iedereen op te roepen te komen kijken. Prima. Hoe meer volk er staat, hoe makkelijker het voor mij is hier rond te lopen. Ze moesten eens weten.
Ik blijf wel liever uit het zicht van Jef. Hij mag me niet van dichtbij zien. Ik zag hem samen met zijn zoon rondlopen en met lampen in het riet schijnen. Op een bepaald moment liepen ze vlak langs me. Jef zag er wanhopig uit. Ik wilde bijna mijn hand op zijn schouder leggen om hem te troosten.


De auteur weet de spanning goed vast te houden. Er is een constante dreiging voelbaar.
Dit debuut is origineel, vol spanning en met een sterk plot.
Zeker een aanrader waard!

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!