Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Satya

Sterre Carron

prijs: € 21.95

352 pagina's, Paperback

ISBN: 9789492934314


Levertijd: 2-3 werkdagen

De Vietnamese Dien-Lien Huang groeit op in een wereld van honger en gebrek. Op haar dertiende belooft ze zichzelf plechtig dat ze die cirkel van armoede zal doorbreken. In een bar ontmoet ze op een dag de welgestelde westerse ingenieur Rudy Van Daele. Hij toont belangstelling voor haar en zij wordt smoorverliefd. Met hem zal ze het geluk vinden, dat weet ze zeker. Maar zijn Rudy en Dien-Lien wel de mensen die ze zeggen te zijn? In de buurt waar Dien-Lien jaren later woont, vindt een dronken man het naakte en verminkte lijk van een vrouw op straat. Het team van hoofdinspecteur Rani Diaz breekt zich het hoofd over het hoe en het waarom van deze misdaad. Wanneer blijkt dat de moord slechts het begin is van een snel uitbreidende cirkel van geweld, wordt het onderzoek een zenuwslopende achtervolging. Als ook een immens populaire leerkracht van de plaatselijke basischool zich bedreigd voelt, breekt de hel pas echt los. Het onderzoek wordt een niet te stoppen race tegen de klok. De dader speelt een verderfelijk spel met de speurders. Oude demonen keren terug. Zal Rani het monster op tijd kunnen stoppen of sleurt het hen mee in een genadeloze spiraal van moord en verderf? In de Rani Diaz reeks van Sterre Carron verschenen eerder de veelgelezen thrillers Mara, Tirtha, Matsya, Trifla, Indigo, Indra, Gotcha!, Carta, Puta, Preta, Pitta en Amla. Van deze boeken werden vele duizenden exemplaren verkocht. Sterre Carron behoort daarmee tot de meestgelezen thrillerschrijfsters uit ons taalgebied.
TitelSatya
Auteur(s)Sterre Carron, Sterre Carron
OndertitelEen Rani Diaz thriller
ISBN9789492934314
Afmetingen211x148x28 mm
Aantal pagina's352
UitgeverWitsand Uitgevers
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 21.95
BindwijzePaperback
Gewicht644 gram

      Veel plotwendingen en onverwachte situaties

Geschreven op dinsdag 10 december 2019 door Silvia van Elzelingen

Dien-Lien Huang groeit op in een wereld van honger en gebrek. Op haar dertiende beloofde ze zichzelf dat ze geen dag meer in armoede zou leven. Dien-Lien ontmoet de Vlaamse Rudy Van Daele, een welgestelde ingenieur, en vertrekt hevig verliefd met hem uit Vietnam naar België.
Jaren later wordt in de buurt waar Dien-Lien woont het verminkte lijk van een vrouw gevonden door een toevallige voorbijganger. De moord lijkt het begin van een reeks opeenvolgende misdrijven. De dader speelt een verderfelijk spel met de speurders. Aan hoofdinspecteur Rani Diaz en haar team de taak om de moordenaar in de kraag te grijpen. Maar zo eenvoudig ligt dit helaas niet. Zal ze het monster op tijd kunnen laten stoppen?

Sterre Carron (1957) is een Vlaamse schrijfster van thrillers. Carron had in haar jeugd al belangstelling voor criminologie maar belandde uiteindelijk in een opleiding tot vroedvrouw. Ze werkte enkele jaren in Rwanda en het toenmalig Zaïre voor Artsen zonder Grenzen. Bij haar terugkomst in België werkte ze een tijd in het Instituut voor Tropische geneeskunde. De thrillers van Carron draaien om Rani Diaz, een koppige, gevoelige hoofdinspecteur en haar collega Bert Simons. In 2013 debuteerde Carron met ‘Mara’, het eerste boek uit deze reeks. ‘Satya’ is het dertiende deel in de Rani Diaz reeks.

In ‘Satya’ duiken we wederom in het leven van Rani Diaz. Het boek begint met een spannende proloog die onze nieuwsgierigheid meteen aanwakkert.

‘Ze staat voor het aanrecht en weet wat er gaat gebeuren. De sleutel knarst in het slot en de deur slaat met een knal dicht. Voetstappen komen haar richting uit. Alarm! De paarse kleur! Alles begint voor haar ogen te rollen. Haar hart klopt in haar keel. Hoewel ze rustig in en uit probeert te ademen, weet ze dat het te laat is. Ze heeft geen kracht meer om er zich tegen te verzetten. Vanuit haar maag stijgt hij op. De geur! De vreselijke geur! Haar spieren spannen zich op en haar lichaam begint te verstijven.’

De eerste alinea van ‘Satya’ komt meteen binnen en met deze eerste zinnen heeft de auteur ons meteen weer gevangen. Hoe krijgt ze het toch voor elkaar om de lezer steeds weer zo te prikkelen. Na twaalf delen zouden we kunnen denken dat het nu wel genoeg is geweest met die Diaz, maar niets is minder waar. Rani Diaz en haar collega Bert Simons hebben ons weer gegrepen met dit nieuwe deel. We duiken in een reeks van nieuwe gruwelijke moorden en ook Rani’s privéleven komt weer uitgebreid aan bod. Mooi om te lezen hoe het hoofdpersonage Rani nog steeds groeit. Haar puberende zusje Romy is deze keer in de problemen geraakt en Bas, haar partner, heeft iets voor haar verzwegen waar ze het nogal moeilijk mee heeft.

Zoals altijd is de schrijfstijl toegankelijk en vlot en vliegen we van de ene gebeurtenis naar de andere. Ook nu verwerkt Carron haar verhaal weer in korte hoofdstukken en gebruikt ze een eenvoudige zinsopbouw zonder moeilijke woorden. Deze schrijfstijl kenmerkt de thrillers uit deze reeks, ze lezen zo heerlijk weg. De hoofdstukken worden af en toe onderbroken door een cursieve tekst die in de ik-vorm geschreven is. Pas later in het verhaal komen we te weten wie dit personage is. De spanning is weer om te snijden en we zitten op het puntje van onze stoel. Het is een verhaal met veel plotwendingen en onverwachte situaties. Beklemmend, angstaanjagend en gruwelijk zijn de kenmerken van deze thriller. De plot is verrassend!

Met ‘Satya’ heeft Sterre Carron wederom bewezen dat ze haar sterren dik heeft verdiend. En zoals altijd kijken we weer reikhalzend uit naar een volgend deel in deze serie, want dat we Rani nog niet beu zijn na al die verhalen blijkt wel weer. Kom maar op Sterre Carron. We wachten vol spanning.
Ik waardeer ‘Satya’ met 4,5*

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!