Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Zijn laatste voorstelling

Henry de Hoon

prijs: € 18.90

256 pagina's, Paperback

ISBN: 9789493048232


Levertijd: 2-3 werkdagen

Pien is een grote fan van acteur Alexander Devlin. Opgewonden vertrekt ze naar London als ze de unieke kans krijgt hem te interviewen. De dag erna blijkt hij vermoord. Inspecteur Hemmings van de Londense Metropolitan is wel een beetje verbaasd dat Pien steeds opduikt als het over de zaak Devlin gaat, vooral als ze een andere fan, de Belgische Claudette Fournir, dood aantreft in de kostuumafdeling van de toneelacademie. Haar gehandicapte man Nico reist haar na vanuit Maastricht. Pien moet dan haar aandacht verdelen tussen haar man en de jonge schrijver Richard, die romantische gevoelens voor haar koestert en claimt de zoon van Alexander Devlin te zijn. Haar nieuwsgierigheid wordt Pien bijna fataal. De geest van Alexander Devlin is aan zijn laatste voorstelling bezig als hoofdrolspeler in zijn eigen moordzaak. Geïnspireerd door eigen ervaringen is Zijn Laatste Voorstelling de persoonlijkste misdaadroman van Henry de Hoon(1959) tot nu toe. Zijn vorige roman, Lost in London (2017) kreeg een drie sterren recensie in de VN-thrillergids: “..een aangenaam, nuchtere schrijfstijl.” Eerdere spannende boeken van Henry de Hoon zijn De Pont, Dood Vermogen en een trilogie rondom het drielandenpunt in Vaals, Drielandenmoord, Moorddate, Moord op recept.
TitelZijn laatste voorstelling
Auteur(s)Henry de Hoon
ISBN9789493048232
Afmetingen212x142x23 mm
Aantal pagina's256
UitgeverTic, Uitgeverij
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 18.90
BindwijzePaperback
Gewicht329 gram

      Laatste voorstelling in London

Geschreven op maandag 6 juli 2020 door Jos van Cann

In de tweede thriller van Henry de Hoon die zich in London afspeelt (na Lost in London), gaat de Maastrichtse Pien Corsius haar grote idool, de acteur Alexander Devlin, in zijn woonplaats interviewen. Maar de dag na het interview slaat het noodlot toe: Devlin wordt dood in zijn huis aangetroffen, vermoord. Pien lijkt zelfs even verdachte omdat ze hem het laatst heeft gesproken. Ze gaat op onderzoek uit en ontdekt dat de beroemde acteur en de persoon nogal verschilden: er zijn zakelijke en persoonlijk conflicten en er is zelfs sprake van een nog niet erkende zoon. Mogelijke verdachten te over dus. Maar Pien gaat niet terug naar Maastricht voordat de knoop is ontward door de Londonse recherche.

Sfeer
Het verhaal ademt de sfeer van Agatha Christie, gezien de setting en de personages. De plot is wat dun, nogal gezocht, net als de personages. De Hoon laat zijn liefde voor London natuurlijk blijken en doorspekt ook het verhaal ook met wat persoonlijke meningen die echter blijven steken in algemeenheden. De personages, die zo’n who-dunnit moeten dragen, komen onvoldoende uit de verf waardoor het geheel blijft steken in goede wil van de auteur en zijn hoofdpersonage. Dat is niet voldoende om van een heel geslaagde thriller te kunnen spreken.

Trilogie
“Geïnspireerd door eigen ervaringen is Zijn Laatste Voorstelling de persoonlijkste misdaadroman van Henry de Hoon (1959) tot nu toe”, schrijft de uitgever. Eerder publiceerde hij een trilogie rond het drielandenpunt in Vaals: Drielandenmoord, Moorddate, Moord op recept.

 

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!