Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Tall Bones

Anna Bailey

prijs: € 21.99

452 pagina's, Paperback

ISBN: 9789493169616


Levertijd: 2-3 werkdagen

Wanneer de zeventienjarige Emma haar beste vriendin Abigail achterlaat op een feestje in het bos, gelooft ze, net als de meeste meisjes van haar leeftijd, dat hun leven nog maar net begonnen is. Er zal die nacht veel gebeuren, maar Emma zal haar vriendin nooit meer terugzien. Abi’s verdwijning trekt scheuren in de façade van Whistling Ridge, met zijn verborgen geschiedenis van langdurige rancune en ressentiment. Het gezin waarin Abi opgroeit, werpt ook de nodige vragen op: over Noah, de oudste broer, verraden door Abi; over Jude, haar voorbeeldige, jongere broer die zijn littekens verbergt; over hun moeder Dolly en hun vader Samuel – beiden onder de invloed van een dominee die hel en verdoemenis preekt en Whistling Ridge in zijn greep houdt. En dan is er nog Rat, de buitenstaander, die de inwoners evenzeer verwart als opwindt. In dit kruitvat vol woede kan van alles gebeuren en daar is maar één vonkje voor nodig. ‘Onweerstaanbaar.’ – Paula Hawkins, auteur van Het meisje in de trein
TitelTall Bones
Auteur(s)Anna Bailey
Vertaler(s)Kees Mollema
ISBN9789493169616
Afmetingen208x126x30 mm
Aantal pagina's452
Uitgever
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 21.99
BindwijzePaperback
Gewicht423 gram

      Absolute aanrader!

Geschreven op woensdag 18 mei 2022 door Jos van Cann
Tall Bones is de titel van de Nederlandse vertaling van Tall Bones, het debuut van de Britse Anna Bailey (1995). Niet handig, maar laat dat een kennismaking van de (toekomstige) lezer in godsnaam niet in de weg staan. Daar is het boek té goed voor. Het verhaal speelt zich af in het tamelijk claustrofobisch religieuze Whistling Ridge in de staat Colorado. De Tall Bones vormen een soort hunebed en is de enige ontsnappingsplek waar de plaatselijke jongeren ongehinderd kunnen rondhangen en de dingen doen die jongeren overal ter wereld op die leeftijd doen.

Ontrafeling

Maar dan verdwijnt de 17-jarige Abigail Blake in de nacht om niet meer terug te keren. Tot ontsteltenis van haar vriendin Emma die haar als laatste spreekt. Het begin van een fantastisch ge- en beschreven ontrafeling van de façade van het plaatsje. En van de hel van het gezin Blake. Bailey schrijft deze teloorgang als een ervaren auteur; geen minuut doet het denken aan een debuut. Alle ingrediënten uit de realiteit zijn voorhanden – ptss, godsdienst(waanzin), gezinsgeweld, drank, drugs, vreemdelingenhaat, onderlinge afhankelijkheid – en leiden tot een onvermijdelijke, (ge)wel(d)dadige finale. Absolute aanrader!

Brief aan mijn lezers
Anna Bailey vertelt het zelf in een ‘brief aan mijn lezers’ als volgt:
Tall Bones is een verhaal over een meisje dat verdwijnt, hoe haar familie en de gemeenschap haar vermissing al dan niet verwerken en de geheimen die over hen aan het licht komen in het onderzoek dat volgt. Ik deed voor dit verhaal veel inspiratie op tijdens mijn verblijf in en mijn reizen door Amerika, met name in Colorado, waar het verhaal zich afspeelt. Ik had daarvoor in Texas gewoond en ik verwachtte dat Colorado veel liberaler zou zijn, maar in deze geïsoleerd gelegen gemeenschappen lijken mensen eerder geneigd voor eigen rechter te spelen.
Ik wilde onderzoeken op welke manieren mensen zich gevangen voelen, en hoever ze gaan om te ontsnappen, hun leven een andere wending te geven. Het is voornamelijk een boek over schuld, denk ik. Alle personages voelen zich min of meer schuldig. Maar het is ook een boek over liefde. Alle verhalen over mensen die er niet meer zijn, zijn in essentie liefdesverhalen, want verdriet is gewoon een teveel aan liefde dat je nergens kwijt kunt.”

Fragment, video en interview
Klik op het boek voor een fragment, HIER voor een korte toelichting door Anna Bailey zelf en HIER voor een (Engelstalig) interview met de auteur.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.