Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Uitgespeeld

Inge Spaan

prijs: € 12.50

260 pagina's, Paperback

ISBN: 9789493192089


Levertijd: 2-3 werkdagen

Als Laura’s vader plotseling overlijdt, is het haar taak kleding uit te zoeken die hij in zijn kist zal dragen. Daarbij doet ze een ontdekking die ze liever niet had gedaan. Wat heeft hij te maken met de verdwijningszaak die volop in het nieuws is? Voor het oudere echtpaar dat van de aardbodem lijkt verdwenen, wordt het ergste gevreesd. Het blijkt om de ouders van Laura’s vroegere klasgenoot Rogier te gaan en Laura zoekt contact met de herrieschopper van twintig jaar geleden. Laura’s collega Leendert besteedt een groot deel van zijn vrije tijd aan spelletjes in de digitale wereld. Zijn favoriete spel Klopjacht lijkt erg waarheidsgetrouw. Kan Leendert iets voor Laura betekenen in haar zoektocht naar de waarheid en kunnen ze samen een dramatische afloop voorkomen? Over Inge Een accountant die een thriller schrijft? Het bestaat. Inge Spaan (1980) werkt sinds de afronding van haar studie accountancy in de beroepsgroep die door velen als één van de saaiste wordt gezien. Gelukkig kan ze haar creativiteit kwijt in het schrijven van boeken en korte verhalen. Haar debuut Oververhit verscheen in 2020 en werd door Biblion aangeraden voor lezers van Linda van Rijn en Loes den Hollander. Uitgespeeld is haar tweede thriller.
TitelUitgespeeld
Auteur(s)Inge Spaan
ISBN9789493192089
Afmetingen211x146x24 mm
Aantal pagina's260
UitgeverLetterRijn
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 12.50
BindwijzePaperback
Gewicht491 gram

      Mooi origineel plot

Geschreven op woensdag 24 november 2021 door Silvia van Elzelingen

Inge Spaan (1980) werkt sinds de afronding van haar studie accountancy in de beroepsgroep die door velen als één van de saaiste wordt gezien. Gelukkig kan ze haar creativiteit kwijt in het schrijven van boeken en korte verhalen. Haar debuut ‘Oververhit’ verscheen in 2020 en werd door Biblion aangeraden voor lezers van Linda van Rijn en Loes den Hollander. ‘Uitgespeeld’ is haar tweede thriller die verscheen bij Uitgeverij LetterRijn.

Wanneer de vader van Laura plotseling overlijdt is het haar taak om de kleding uit te zoeken voor in de kist. Daarbij doet ze echter een ontdekking die ze liever niet gedaan had. Laura vraagt zich af of haar vader iets met de verdwijningszaak te maken heeft die volop in het nieuws is. Samen met haar collega Leendert probeert ze te achterhalen wat er is gebeurd. De verdwijningszaak heeft wel heel veel overeenkomsten met een recent spel, Klopjacht, dat Leendert graag speelt.

In ‘Uitgespeeld’ krijgen we te maken met een verdwijningszaak van een ouder echtpaar. Het zijn   de ouders van een klasgenoot van Laura. Ze denkt dat haar overleden vader hier iets mee te maken had. Wat, probeert ze uit te zoeken door het uitpluizen van haar vaders computer. Ze vraagt haar collega Leendert om hulp wanneer ze de computer en vervolgens enkele bestanden niet open krijgt. Ook probeert ze via Rogier, haar vroegere klasgenoot, meer over zijn vermiste ouders te weten te komen. Zal Laura kunnen achterhalen wat er gebeurd is en zijn ze nog op tijd om een dramatische afloop te voorkomen?
De schrijfstijl van ‘Uitgespeeld’ is vlot, maar toch duurt het even voordat je als lezer in het verhaal zit. De spanning is mondjesmaat aanwezig en wordt pas tegen het eind opgevoerd wanneer Laura en Leendert samen op pad gaan om hun aanwijzingen verder na te gaan. Vanaf dat moment is er meer spanning en is het boek haast niet meer weg te leggen. De personages zijn wat vlak en zwak, ze hadden wat sterker neergezet kunnen worden. Zeker Laura die nu eerder als een puber overkomt dan als een volwassen journaliste.
De plot is origineel en mooi uitgedacht, maar is aan het eind jammer genoeg wat afgeraffeld.

Al met al is ‘Uitgespeeld’ een aardig boek met een origineel plot, maar het mist de spanning waardoor je als lezer niet op het puntje van je stoel beland.

Mijn dank gaat uit naar Uitgeverij LetterRijn en VrouwenThrillers.nl voor het verstrekken van het recensie-exemplaar.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!