Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Paternoster

Luc Vos

prijs: € 21.00

320 pagina's, Paperback

ISBN: 9789493192690


Levertijd: 2-3 werkdagen

Meerdere instanties worden zenuwachtig als de ene na de andere priester dood wordt teruggevonden. Gruwelijk vermoord. Motief en dader blijven lange tijd onbekend. De druk op Anne Verelst en haar team stijgt als het tempo van de moorden wordt opgedreven en de onderliggende drijfveer pijnlijk duidelijk wordt. Komen ze op tijd om meer onheil te voorkomen? Werken alle betrokkenen mee of gebeuren er acties buiten Annes controle? Een complexe race tegen de tijd waarbij persoonlijke trauma’s van mensen dicht bij het onderzoek de voortgang niet bevorderen. Dit is het tweede deel uit de serie met Anne Verelst en het gaat chronologisch vooraf aan het eerder verschenen Zeven. Ondanks dat zijn beide delen zelfstandig te lezen. Luc Vos (Heultje-Westerlo, 1968) is al vele jaren in de ban van het schrijven. Korte en langere verhalen wisselen elkaar in hoog tempo af en vallen met grote regelmaat in de prijzen. In 2022 werd zijn debuut thriller Zeven bijzonder enthousiast onthaald en op ThrillZone uitgeroepen tot het beste debuut. Met Paternoster neemt Luc zijn lezers opnieuw mee op een reis door het turbulente leven van inspecteur Anne Verelst van de Antwerpse politie.
TitelPaternoster
Auteur(s)Luc Vos
Ondertiteleen Anne Verelst-thriller
ISBN9789493192690
Afmetingen213x148x26 mm
Aantal pagina's320
UitgeverLetterRijn
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 21.00
BindwijzePaperback
Gewicht481 gram

      Lees en huiver mee! 4,5*

Geschreven op woensdag 11 oktober 2023 door Silvia van Elzelingen

Luc Vos is al vele jaren in de ban van het schrijven. Korte en langere verhalen wisselen elkaar in hoog tempo af en vallen met grote regelmaat in de prijzen. In 2022 werd zijn debuutthriller ‘Zeven’ bijzonder enthousiast onthaald en op ThrillZone uitgeroepen tot het beste debuut. Met ‘Paternoster’ neemt Luc Vos zijn lezers opnieuw mee op een reis door het turbulente leven van inspecteur Anne Verelst van de Antwerpse politie.

In ’Paternoster’ worden meerdere instanties zenuwachtig als de ene na de andere priester dood wordt teruggevonden. Ze zijn vermoord op een gruwelijke wijze. Het motief en de dader blijven lange tijd onbekend. De druk op Anne Verelst en haar team is groot, zeker als het tempo van de moorden wordt opgedreven. Een complexe race tegen de klok volgt, komen ze op tijd om meer onheil te voorkomen?

‘Paternoster’ is het tweede deel uit de serie met Anne Verelst en het gaat chronologisch vooraf aan het eerder verschenen ‘Zeven’. Ondanks dat zijn beide delen zelfstandig te lezen. Anne Verelst onderzoekt samen met haar collega’s de rituele moorden op de priesters. De dader maakt hierbij onder andere gebruik van een paternoster. De zoektocht is complex, zeker omdat persoonlijke trauma’s van mensen dicht bij het onderzoek de voortgang bemoeilijken.
Paternoster’ is net als ‘Zeven’ een zeer lugubere thriller die bij de lezer binnenkomt en de aandacht gevangenhoudt. Met ‘Zeven’ heeft Vos de lat voor zichzelf al heel hoog gelegd, maar ‘Paternoster’ doet zeker niet onder voor zijn debuutthriller. Het verhaal heeft een sterk plot, is heftig en wordt vanuit verschillende perspectieven verteld. Vos grijpt geregeld terug naar het verleden van een personage, hierdoor wordt een duidelijk beeld gevormd waarom deze gebeurtenissen plaatsvinden. De spanning is ook deze keer weer continue aanwezig. De auteur hanteert een fijne schrijfstijl, gebruikt korte hoofdstukken en door de heftige beschrijvingen laat hij de lezer af en toe flink naar adem happen. Hoewel de moorden gruwelijk zijn is er ergens toch sympathie voor de dader. De karakters zijn sterk en geloofwaardig neergezet. Ondanks mijn hoge beoordeling is er toch een klein minpuntje. Er zijn iets te veel moorden en daardoor ook veel herhalingen. Iets minder was ook goed geweest!

‘Paternoster’ bevat een zeer indringend thema, een waar al veel over te doen is geweest binnen de Katholieke kerk. Lees en huiver mee! Voor lezers met een sterke maag!

      Aangrijpende thriller met sterke karakters

Geschreven op donderdag 29 juni 2023 door Wemmie Wolf
Paternoster is chronologisch gezien de voorganger van Zeven waarin Anne Verelst met haar team wederom haar opwachting maakt. In Paternoster worden priesters op afschuwelijke wijze afgeslacht en vermoord. Het team tast in het duister omtrent het motief van de dader. Langzaamaan wordt duidelijk dat trauma?s van vroeger een rol spelen bij de gedode priesters. Een actueel thema dat door Luc Vos zeer indringend is beschreven. Hoe afschuwelijk de moorden ook zijn,je kunt toch enige compassie voor de moordenaar opbrengen. Het boek is vanuit verschillende perspectieven geschreven en raakt ook het team. In het begin is het een zoektocht naar de moordenaar en is het de vraag hoe hij aan de informatie over de vermoedelijke slachtoffers komt. Als eenmaal duidelijk is hoe de vork in de steel zit kan het team van Anne doelgericht te werk gaan. Het boek kent een spannend plot en de gevoelens van de slachtoffers zijn zeer indringend beschreven waardoor je begrip kunt hebben voor de dader. Psychologisch sterke karakters in een thema wat nog steeds speelt en diepe sporen achterlaat. Luc Vos is zeker een auteur om in de gaten te houden. Indringend thema op fijne wijze beschreven met een flinke dosis spanning. Bij deze bedank ik uitgever Letterrijn voor het mogen proeflezen van Paternoster, dit heeft geenszins invloed gehad op mijn positieve bijdrage.
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!