Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Goud & Lavijn

Kim Bonefaas

prijs: € 17.99

292 pagina's, Paperback

ISBN: 9789493233171


Levertijd: 2-3 werkdagen

Voor verpleegkundige Melle Lavijn is het leven weliswaar druk, maar wel lekker overzichtelijk: ’s nachts werkt ze op de kinderafdeling van het plaatselijke ziekenhuis en overdag is ze zo veel mogelijk bij haar zieke vader. Door een uit de hand gelopen grap raakt ze via Instagram in gesprek met de Amerikaanse muzikant Midas, dé superster van dat moment. Langzaam maar zeker ontstaat er een bijzondere band tussen Melle en Midas. Maar als Midas’ fans en de roddelpers dat ontdekken, staat Melles rustige leven totaal op zijn kop. Al snel wordt het contact met Midas levensgevaarlijk... Kim Bonefaas maakte in 2019 een succesvol debuut met haar semi-autobiografische roman ‘Julia Jonkers’. Haar tweede roman ‘Goud & Lavijn’ is weer een echte ‘Bonefaas’: meeslepend, ontroerend, grappig en nét even anders.
TitelGoud & Lavijn
Auteur(s)Kim Bonefaas
ISBN9789493233171
Afmetingen212x137x25 mm
Aantal pagina's292
Uitgever
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 17.99
BindwijzePaperback
Gewicht347 gram

      Emotie, liefde en een zekere spanning

Geschreven op vrijdag 19 februari 2021 door Silvia van Elzelingen

Kim Bonefaas (1985) maakte in 2019 een succesvol debuut met haar semi-autobiografische roman ‘Julia Jonkers’. Het is een eerbetoon aan alle alleenstaande moeders én hun kinderen. Haar tweede roman ‘Goud & Lavijn’ is grappig, ontroerend en nét even anders.

In ‘Goud & Lavijn’ maken we kennis met Melle Lavijn. Ze werkt als nachtzuster op de kinderafdeling van een ziekenhuis en daarnaast probeert ze overdag zoveel mogelijk bij haar zieke vader te zijn die in hetzelfde ziekenhuis ligt. Regelmatig is ze te vinden in de wachtkamer naast de kamer van haar vader die ze gekscherend haar tweede huis noemt. Melle is erg toegewijd aan haar werk en draait de nachtdiensten samen met haar collega Maher. Door een uit de hand gelopen grap komt ze via Instagram in contact met de Amerikaanse zanger Midas. Midas, ook wel genoemd de ‘Golden Boy’ is een grote naam in de muziekindustrie. Gaandeweg ontstaat er een hechtere band tussen Melle en Midas maar liggen er ook gevaren om de hoek.

De schrijfstijl van Kim Bonefaas is eenvoudig en prettig, er wordt geschreven vanuit het perspectief van Melle. De dialogen zijn leuk om te lezen, maar toch kostte het me wat moeite om in het verhaal te komen. De personages zijn voldoende uitgewerkt. De auteur heeft een mooi feelgood verhaal geschreven waarin ze ontroerende en spannende momenten verwerkt heeft. Melle is een jonge vrouw die je meteen in je hart sluit. Haar leven is allesbehalve rustig te noemen, en wanneer ze in contact komt met Midas lijkt alles nog hectischer te worden. De plot is actueel, mooi uitgewerkt maar heeft een toch wel onbevredigend einde. Er blijven nogal wat vragen hangen, en ik ben dan ook benieuwd of er nog een vervolg op gaat komen.

‘Goud & Lavijn’ is een feelgood roman vol met emotie, liefde en een zekere spanning. Leuk om te lezen.
Mijn dank gaat uit naar Godijn Publishing voor het verstrekken van het recensie-exemplaar en voor het meedoen aan deze blogtour.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!