Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Dochter van mijn ziel

Claudia Biegel

prijs: € 19.95

250 pagina's, Paperback

ISBN: 9789493314047


Levertijd: Print-on-demand

Meeslepende relatieroman tegen de achtergrond van het dorpsleven op Sardinië Paola Orru vertrekt vanuit Utrecht naar het zuiden van Sardinië voor de begrafenis van haar vader. Op het eerste gezicht lijkt er niets veranderd in het dorp waar ze vroeger alle zomers doorbracht. Dat blijkt schijn. Zowel haar tante, peetvader als hartsvriendin Anna hebben dubbele agenda’s. Alleen jeugdvriend Aurelio, nu burgemeester, vormt een betrouwbaar baken in deze wirwar van belangen. Wanneer Paola steeds verder verstrikt raakt in de wereld van Aurelio nemen de donkere krachten van de liefde het over. Ze verliest zich in obsessies die hun oorsprong vinden in haar eigen onbegrepen lijden als kind. Zal ze alle controle verliezen of vindt ze een manier om weer greep te krijgen op haar leven?
TitelDochter van mijn ziel
Auteur(s)Claudia Biegel
ISBN9789493314047
Afmetingen210x148x17 mm
Aantal pagina's250
UitgeverDroomvallei Uitgeverij
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdPrint-on-demand
Prijs€ 19.95
BindwijzePaperback
Gewicht398 gram

      Meeslepende relatieroman op Sardinië

Geschreven op dinsdag 4 juli 2023 door Silvia van Elzelingen

Claudia Biegel is een in Amsterdam gevestigde auteur en communicatieadviseur verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is afgestudeerd in de culturele antropologie en heeft veldonderzoek gedaan op Sardinië. Biegels eerdere boeken ‘Foute Sarahs’, ‘Rusteloze Benen’, ‘Verbrande Levens’ en ‘Bijna Vernietigd’ hebben niet alleen lovende kritieken ontvangen, maar hebben ook geleid tot een muzikaal theaterstuk gebaseerd op haar debuutroman. ‘Dochter van mijn ziel’ is haar nieuwste roman die verschenen is bij Droomvallei Uitgeverij.

Paola reist af naar Sardinië nadat haar vader is overleden, haar vader wordt namelijk volgens traditie in Sardijnse grond begraven. Er lijkt weinig veranderd te zijn in Arberu Sardu, haar vaders dorp, en tevens het dorp waar ze elk jaar op vakantie gingen. Maar niets is minder waar. Zowel haar tante, peetvader als haar hartsvriendin Anna hebben dubbele agenda’s. Paola verliest zich in obsessies en raakt steeds verder verstrikt in de wereld van haar jeugdvriend Aurelio.

‘Dochter van mijn ziel’ is een meeslepende relatieroman tegen de achtergrond van het dorpsleven op Sardinië. Het verhaal begint met een proloog waarin Paola haar dagboek nalaat aan Adriana, haar lieve figlia d’anima wat letterlijk betekent: Dochter van mijn ziel. Het begrip stamt uit de tijd dat er barre armoede heerste op Sardinië en families te veel monden hadden om te voeden zodat ze een of meerdere kinderen weggaven. Een soort van adoptie zonder procedures.
Caudia Biegel heeft een fijne, soms wat trage, meeslepende schrijfstijl. Het boek is opgedeeld in meerdere delen die telkens vanuit een ander personage worden verteld. Steeds meer wordt duidelijk wat er zich in het verleden heeft afgespeeld. Terwijl Paola op het eiland verblijft komen er steeds meer herinneringen naar boven. De personages worden mooi belicht, we kunnen ons goed in ze inleven. De omgeving wordt duidelijk beschreven, zeker de mensen die eerder op Sardinië zijn geweest kunnen zich weer onderdompelen in dat bepaalde sfeertje, alsof de tijd heeft stilgestaan. Het eind van het verhaal wordt voor het gevoel een beetje afgeraffeld en schept wat onduidelijkheden, dat uiteindelijk in de epiloog wel uitgelegd wordt. Toch voelt het alsof we iets missen.

‘Dochter van mijn ziel’ is geen doorsnee verhaal en zeker een aanrader om te lezen.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!