Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Een vorm van verraad

Lieneke Dijkzeul

prijs: € 20.99

280 pagina's, Paperback

ISBN: 9789026351228


Levertijd: 2-3 werkdagen

Een vorm van verraad van Lieneke Dijkzeul is het nieuwe deel in de serie over inspecteur Paul Vegter.

Een paar dagen voor zijn huwelijk ontvangt inspecteur Paul Vegter een dreigbrief met de boodschap: ik ga iets rechtzetten, klootzak. Thuis blijkt er een tweede brief te zijn bezorgd, waarin zijn aanstaande vrouw - en collega - Renée wordt bedreigd. Ze maken zich zorgen, maar hebben geen enkel aanknopingspunt.

De dreiging wordt reëel wanneer er op een nacht een aanslag op het huis van Paul en Renée wordt gepleegd, die hen verbijsterd achterlaat. Ze krijgen bewaking en werken verder aan de zaak van een kind dat onder verdachte omstandigheden van een balkon is gevallen.

Op hun trouwdag verlaten ze net het stadhuis – door een erehaag van collega’s in uniform – als er vanuit een rijdende auto een wapen op hen wordt gericht.

Een vorm van verraad is de actuele nieuwe thriller van Lieneke Dijkzeul, vol psychologische spanning.

‘Ze weet in een paar regels van haar trefzekere proza hele werelden op te roepen; ook haar uitgebeende dialogen maken een volstrekt natuurlijke indruk en lezen als een trein.’ - VN Detective & Thriller Gids 2020

Over de thrillers van Lieneke Dijkzeul:

'Als er iemand kan schrijven en inhoud biedt, is het Dijkzeul.' - Trouw

'IJzersterke thrillerauteur.' - AD magazine

'Lieneke Dijkzeul maakt er een intrigerend geheel van, maar wat je vooral bij zal blijven, zijn de schitterende portretten van eenzame mensen.' - Vrij Nederland

'Vooral heel sterk als psychologische thriller.' - De Telegraaf

Een vorm van verraad van Lieneke Dijkzeul is het zevende deel in de Paul Vegter-serie. Inspecteur Paul Vegter ontvangt een dreigbrief met de boodschap: ik ga iets rechtzetten, klootzak.

TitelEen vorm van verraad
Auteur(s)Lieneke Dijkzeul, Lieneke Dijkzeul
ISBN9789026351228
Afmetingen215x136x26 mm
Aantal pagina's280
UitgeverAmbo|Anthos
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 20.99
BindwijzePaperback
Gewicht401 gram

      Dijkzeul staat op (bijna) eenzame hoogte

Geschreven op vrijdag 17 juli 2020 door Jos van Cann

Lineke Dijkzeul is misschien wel het best bewaarde geheim onder de Nederlandse   thrillerauteurs. Geen grote naam als Verhoef, Noort of Vermeer, maar wel een auteur die al zeven thrillers van hoge kwaliteit heeft geschreven rond inspecteur Paul Vegter. Deze weduwnaar staat op het punt een grote stap te zetten: hij stapt in het huwelijksbootje met zijn jongere collega Reneé Pettersen. Dat gaat echter niet zonder slag of stoot. Voor de bruiloft krijgt hij enkele anonieme dreigbrieven en wordt zijn huis beschoten. Waarom is hem een raadsel. De huwelijksvoltrekking eindigt in een bloederig drama. Vegter en zijn collega’s tasten in het duister. Ondertussen eist ook de zaak rond een doodgevallen kleuter hun aandacht. Is er een verband?

Niet alleen inventief
De plot is niet alleen inventief bedacht. De personages zijn sterk en geloofwaardig. De spanning voorbeeldig gedoseerd en opgebouwd. Maar het is vooral de stijl van Dijkzeul die haar werk met kop en schouders boven het werk van veel collega’s doet uitsteken. Al zeven thrillers lang. Typeringen, zinnen en beeldspraken zijn vaak zo raak dat ze als het ware herlezen moèten worden.
Het wordt tijd dat de nominaties in een prijs worden omgezet.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.