Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Nickname

Ingrid Oonincx

prijs: € 16.95

272 pagina's, Paperback

ISBN: 9789044327113


Dit boek is vervangen door ISBN 9789044332810. U kunt op de ISBN klikken om naar de pagina van dat boek te gaan.

Intimiteiten en intriges op internet

Noor, Dagmar en Roos leren elkaar kennen via een chatbox. Al snel delen ze elkaars dagelijkse belevenissen. Ze blijken alledrie zo hun eigen geheimen te hebben die ze tijdens het chatten aan elkaar toevertrouwen. Noor wil dolgraag moeder worden, terwijl Dagmar juist niet weet wat ze met haar plotselinge zwangerschap aanmoet. Roos is op haar beurt het huisvrouwenbestaan met twee kleine kinderen zat en verdenkt haar echtgenoot van overspel. Voor ze het beseffen zijn de levens van Noor, Dagmar en Roos op een verontrustende manier met elkaar verweven en worden ze geconfronteerd met hun grootste angsten.

Ingrid Oonincx is winnares van de VrouwenThrillerschrijfwedstrijd 2009
TitelNickname
Auteur(s)Ingrid Oonincx
ISBN9789044327113
Is vervangen door ISBN9789044332810
Afmetingen215x141x24 mm
Aantal pagina's272
UitgeverThe House of Books
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdOnbekend
Prijs€ 16.95
BindwijzePaperback
Gewicht347 gram

      Een thriller of een roman met spanning?

Geschreven op zondag 26 september 2010 door Astrid van der Helm

In Nickname maken we kennis met drie vrouwen die elkaar hebben ontmoet via een chatbox, Dagmar, Noor en Roos. In de chatbox hebben ze een Nickname, dat verklaart gelijk de titel van het boek. Op een niet allerdaagse manier worden hun levens met elkaar verbonden.

Noor wil niets liever dan moeder worden, maar ondanks de verwoede pogingen van haar en haar man lukt het maar niet om zwanger te worden. Dagmar daarintegen is zwanger na een one night stand en weet helemaal niet wat ze moet beginnen met een kind. Roos is huisvrouw, en ontdekt dat haar man er wisselende contacten op na houd. Tijdens het chatten bespreken de vrouwen hun problemen en stortten ze hun hart uit bij elkaar.

Nickname is niet zozeer een thriller, ik zou het meer een roman, met een vleugje spanning willen noemen. De verhaal lijnen worden goed uitgewerkt en komen aan het eind mooi bij elkaar. De karakters worden erg goed neergezet, en je leeft daarom ook mee met de diverse verhaal lijnen. De hoofdstukken zijn kort, en elk hoofdstuk gaat over een ander persoon in het boek. Nickname is zeker een boek dat je niet weg wilt leggen, en wat je uit wilt lezen. Het verhaal blijft boeien, al is het hier en daar soms wat voorspelbaar.

Nickname is het debuut van Ingrid Oonincx en zet zich daarmee gelijk op de lijst van Nederlandse auteurs. Nickname is zeker een aanrader, maar alleen als je de tijd hebt om te lezen, want hij moet uit!as

      Nickname

Geschreven op donderdag 8 juli 2010 door Lillian Horward

Drie vrouwen ontmoeten elkaar virtueel op een chatsite en in de loop van de tijd vertellen ze elkaar over hun problemen: ongewenste zwangerschap, gaat mijn man vreemd en een vrouw die graag zwanger wil worden maar het niet kan. Op het moment dat men elkaar ook in het echt wil gaan helpen beginnen de problemen pas echt! Laat je het toeval weg dat ze ook nog alle drie in de buurt van elkaar wonen dan blijft er een prettig leesboek over. Alle hoofdpersonen krijgen een eigen vertelperspectief en dat maakt dit boek erg aantrekkelijk om te lezen. Knap gedaan en misschien is het hier en daar wat overtrokken maar ik vind het in ieder geval een verdienstelijk debuut en ik heb het boek dan ook in een adem uitgelezen. Complimenten aan de uitgever dat zij dit boek, als winnaar van een schrijfwedstrijd, hebben uitgegeven. Ik ben benieuwd naar het volgende boek en hoe de stijl zich gaat ontwikkelen.

Voeg een recensie toe »

       ...

Geschreven op woensdag 7 april 2010 door Media (verschillende)
'"Nickname" zit boordevol herkenbare keuzes en dilemma's waar vrouwen in het leven mee te maken krijgen.' VrouwenThrillers.nl 'Voor dit boek ben ik laat opgebleven omdat ik het uit MOEST lezen.' VrouwenThrillers.nl