Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Systema

Simon de Waal

prijs: € 21.99

256 pagina's, Paperback

ISBN: 9789048840007


Levertijd: 2-3 werkdagen

Na de val van het communisme vluchtten eind jaren tachtig veel wetenschappers van het geheime Russische laboratorium Vector, waar dodelijke virussen werden ontwikkeld, naar het Westen. Als dertig jaar later een van hen wordt vergiftigd in Edinburgh, gaat zijn dochter Sookie achter de daders aan. Tegelijkertijd ontdekt Alex in Amsterdam dat de kist van zijn moeder uit het gezamenlijke graf van zijn ouders is verdwenen. Heeft het Russische verleden van zijn vader er iets mee te maken? Iemand lijkt op jacht naar de gevluchte wetenschappers en de virussen die ze meesmokkelden. Maar waarom? Zowel Sookie als Alex begint een koortsachtige zoektocht, die gevaarlijker zal blijken dan ze dachten.
TitelSystema
Auteur(s)Simon de Waal, Simon de Waal
ISBN9789048840007
Afmetingen211x136x25 mm
Aantal pagina's256
UitgeverLebowski
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 21.99
BindwijzePaperback
Gewicht371 gram

      Systema: puike thriller Simon de Waal

Geschreven op donderdag 25 juli 2019 door Jos van Cann
Systema is – na Nemisis (2016), De vijf families: Duivelspact (2011); Pentito (2007, Diamanten Kogel 2008) en Cop vs Killer (2005) – de vijfde standalone thriller (buiten series als Baantjer en Boks) van Simon de Waal (Maar ook niet helemaal alleenstaand want het verhaal ligt in het verlengde van Vector, het CPNB-geschenkboekje voor de maand / weken van het spannende boek in 2016).

Faam
De Waal – zelf ook nog altijd actief bij de Amsterdamse recherche - maakt zijn faam als een van Nederlands beste thrillerauteurs ook deze keer weer meer dan waar. Het uitermate actueel verhaal – zelfs de brand in de Notre Dame komt erin voor – gaat over na het uiteenvallen van de USSR gevluchte naar het westen gevluchte geleerden die werkten in het Russische Systema-programma om dodelijke virussen te ontwikkelen. De recente geschiedenis laat zien dat Rusland het inzetten van vergif nog altijd niet uit de weg gaat. Dat gebeurt ook om die topgeleerden van toen alsnog uit de weg te ruimen. In Edinburgh, maar ook in Amsterdam. De kinderen van de slachtoffers gaan achter de daders aan, maar die krijgen ook te maken met een interne machtsstrijd binnen de Russische geheime dienst.
 
Puik werk
Deze opzet en invalshoeken bieden De Waal genoeg houvast om zijn schrijverstalent te tonen. De uiteenlopende locaties zijn afwisselend en kleurrijk beschreven. De uiteenlopende (hoofd)personages, geloofwaardig en vooral levensecht. De opbouw van het verhaal is strak en temporijk. Dat tempo bouwt hij naar het einde toe op zodat je als lezer mee gesleurd wordt maar aan de andere kant het ook weer jammer vindt dat de ontknoping in zicht komt.
Systema is puik werk van De Waal. En hopelijk nu niet zo’n lange pauze tot het nieuwe boek. Maar als dat noodzakelijk is om de kwaliteit hoog te houden… dan moet dat maar!
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.