Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Walvisvaarders

Bianca Mastenbroek

prijs: € 17.99

354 pagina's, Hardback

ISBN: 9789051163902


Levertijd: 2-3 werkdagen

Maart 1725. Tijs weet het zeker: in de ijzige wateren van het verre Groenland wacht het avontuur. Nu hij en zijn beste vriend Maarten een plekje hebben veroverd op de walvisvaarder van Klaas Daalder, houdt niets hem nog tegen een held te worden en het hart van de mooie Antje te veroveren. Maar het leven op het schip blijkt meedogenloos. Barre kou, genadeloze storm en dichte mist eisen hun tol. Als de walvisvaarder dan ook nog vast komt te zitten in het ijs, keren de bemanningsleden zich tegen elkaar. Tijs en Maarten vechten om te overleven, maar de kans dat ze veilig terug kunnen naar hun geliefde Texel wordt met de dag kleiner. Zal Tijs Antje ooit terugzien? Een ijzingwekkende historische jeugdroman over hoop en wanhoop, vertrouwen en wantrouwen, vriendschap en verraad.
Maart 1725. Tijs weet het zeker: in de ijzige wateren van het verre Groenland wacht het avontuur. Nu hij en zijn beste vriend Maarten een plekje hebben veroverd op de walvisvaarder van Klaas Daalder, houdt niets hem nog tegen een held te worden en het hart van de mooie Antje te veroveren.

Maar het leven op het schip blijkt meedogenloos. Barre kou, genadeloze storm en dichte mist eisen hun tol. Als de walvisvaarder dan ook nog vast komt te zitten in kruiend ijs, keren de bemanningsleden zich tegen elkaar.
Tijs en Maarten vechten om te overleven, maar de kans dat ze veilig terug kunnen naar hun geliefde Texel wordt met de dag kleiner. Zal Tijs Antje ooit terugzien?

Een ijzingwekkende historische jeugdroman over hoop en wanhoop, vertrouwen en wantrouwen vriendschap en verraad.

* Gebaseerd op feitelijke gebeurtenissen en bestaande personen: Klaas Daalder heeft bijvoorbeeld écht de reis overleefd en kon met het geld dat hij verdiende op zijn volgende reizen het walvisvaardershuisje kopen dat nu nog steeds op Texel staat
TitelWalvisvaarders
Auteur(s)Bianca Mastenbroek
ISBN9789051163902
Afmetingen218x153x39 mm
Aantal pagina's354
UitgeverDe Vier Windstreken
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 17.99
BindwijzeHardback
Gewicht649 gram

      Een boek dat je pakt en je denkt: Wat gaat er nu gebeuren!

Geschreven op zaterdag 18 april 2015 door JJM Kox
 
Het boek gaat over Tijs, die met de boot "de Jonge Eva" op walvisjacht wil, samen met zijn vriend Maarten. Nadat hij de commandeur van het schip een grote dienst heeft bewezen door een dief te houden, mag Tijs en ook zijn vriend Maarten mee op walvisjacht. De boot vaart door een zware storm en komt dan vast te zitten in het ijs, waardoor de bemanningsleden noodgedwongen van het schip af moeten gaan. In de barre kou vallen steeds meer doden en Tijs weet niet of hij ooit zal terugkeren naar Texel.
 
Ik vond het boek heel mooi, ik ben erg blij dat ik dit boek heb gekozen. Ik zat voortdurend in spanning te lezen, wachtend op wat er nu weer zou gebeuren! In het verhaal wordt heel duidelijk beschreven hoe het er aan toe ging op de walvisjacht. Hoewel het boek zich in de geschiedenis afspeelt, zitten er ook hedendaagse scenario's in, zoals bijvoorbeeld verliefdheid, of angst (Tijs durft op een gegeven moment niet meer naar boven in de mast te klimmen, hij heeft hoogtevrees). Al met al vind ik het een heel goed boek, hoewel ik de leeftijdsgrens misschien wel een jaar hoger zou plaatsen in verband met de woordkeuze, die vind ik zelf best ingewikkeld af en toe. 
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.